Capitolul 21- Despartiti, dar impreuna


Alice P.O.V:

Ma simteam de parca cineva imi luase inima si o aruncase departe. Vedeam doar acei ochii verzi, probabil tristi, acum. Nu voiam sa merg in continuare, dar Jane ma obligat, chiar nu inteleg de ce ma ura atat de tare. Cel mai rau ma durea ca nu am putut sa obtinem ultimul sarut, ca de adio… Dupa un drum destul de lung, in care nimeni nu a scos nicio vorba, am ajuns si in Volterra. Am intrat in sala tronului acolo erau trei persoane : Aro, Marcus si Caius.

– Alice, bine ai venit in Volterra ! Scumpo, stim foarte bine de tine si Jasper, dar avem nevoie de tine pentru o singura misiune, apoi poti sa te intorci la viata ta.

Acum ii pasa de mine si Jasper ? Desigur ca nu, voia, doar sa se bage pe sub pielea mea, ca sa`l ajut.

– Ce misiune ?am intrebat eu suspicioasa.

–  Noi, Volturii, ne confruntam cu cateva clanuri de vampiri, care vor sa nu mai existam .

– Ce bine ar fii !am zis eu, ranjind.

– Deci dupa ce terminam acea misiune, te vei intoarce la familia Cullen si nu te vom mai deranja niciodata.

– Bine, Aro ! De data asta voi face cum vrei tu…am zis eu uitandu`ma nesigura spre garda Volturilor.

Ii cunosteam pe toti, Jasper imi zisese despre ei. Au! Ce`a durut, cand am rostit numele lui in gand. Heidi m`a condus pana in camera mea, ea parea cea mai de treaba. M`am pus in pat, privind in gol, nu stiam ce e cu mine. Parca aveam un gol in stomac, sufeream… Abia asteptam sa se termine aceea misiune, dar ce minteam? Nici nu incepuse…Stiam ca voi avea o viata grea cu Alec si Jane, el fiind indragostit de mine, iar ea, ei bine, urandu`ma fiinca este posibil sa ma iubeasca mai mult Aro.

Defapt Aro iubea puterea mea, de`a vedea viitorul. Am inceput sa inspectez camera, mi se pare foarte cunoscuta! Aaa, da ! Avusesem o viziune cu ea, cand mergeam spre Volterra. Am privit pe geam, era o priveliste minunata, ’’casa’’ Volturilor era mai mult un castel. In fata lui se afla o fantana si cativa copacei.

Ma intrebam ce era cu tot acest narcisism, pe care Aro il avea… Voia supunere, toti vampirii trebuiau  sa`l iubeasca, de parca ar fii un rege. Pana la urma el trebuia, doar sa se asigure ca noi, toti pastram secretul. Ma intreb, de ce nu am putea trai in pace alaturi de oameni, fara ca ei sa fuga numai, cand aud de vampiri. Oricum reputatia de ’’pradatori’’ ne`am facut`o singuri, dar si prin ajutorul lui Aro. Sunt multi oameni care stiu despre existenta vampirilor, altii cred ca suntem doar un mit.

Dar eu sunt dovada vie ca vampirii exista si nu sunt doar o scornire a imaginatiei vreunui scriitor cu o imaginatie mai mare. Din nou ma apuca nostalgia, fericirea mea s`a terminat. Ma simt de parca cineva mi`a taiat aripile sau ca am ramas fara oxigen. Ceea ce ma doare cel mai tare e ca stiu ca si el e in aceeasi stare ca si mine. Noi…suntem asa de diferiti, dar formam o aceeasi persoana. E greu de explicat, dar ne tranzmitem sentimentele, cand eu sunt trista,nedumerita, vesela sau mai stiu eu ce, asa e si el.

Am incercat sa ma gandesc la ceva frumos, asa incat el sa fie mai bine, dar nimic. Haide Alice, gandeste`te la mall sau la biletul ala, pe care i l`ai lasat lui Jasper. Aaa da, biletul ala, in care ii spuneam ce simt si in caz de urgenta ce vreau sa faca, daca vom fii despartiti.

Jasper P.O.V :

Imi tremurau mainile, incercand sa citesc acele randuri… Avem o stare ingrozitoare, imi venea sa dau cu toate lucrurile de pamant si sa urlu`…  Cand am terminat de citit biletul, care ar fii trebuit sa ma ajute, am oftat, incercand sa alung tristetea. Dar sentimentele au ramas aceleasi, insa randurile ei m`au convins, inca odata ca ma iubeste :

‘’ Draga Jasper,

Daca vei citii biletul asta, inseamna ca ceva rau s`a intamplat.Nici nu stiu cu ce sa incep, dar o voi lua cu inceputul. Te rog, sa te gandesti la ceva frumos, nu stiu… Gandeste`te la noi doi, la clipele frumoase si incearca sa le uiti pe cele urate… Biletul asta, l`am facut, in timpul unei viziunii, nu stiu daca era adevarata sau nu… Oricum vreau prin acest bilet sa iti exprim, cat de mult te iubesc si simt ca langa tine orice e posibil.

Dar inainte sa te cunosc pe tine, am trait viata mea mizerabila, nestiind ca existi. Mereu am simtit ca imi lipseste ceva, ca inima mea e incompleta… Inainte sa veniti voi eram doar o simpla fata, fara viata, care se confrunta cu teme si alte lucruri prostesti. Acum sunt diferita, sunt mereu vesela cu zambetul pe buze si numai fericirea ta ma face asa.  Asa ca, orice s`ar intampla numai fii trist, ci zambeste !

Eu te iubesc, mai mult ca pe oricine si asta trebuie sa te intereseze acum ! Tu vei fii mereu in sufletul meu si nu te voi lasa niciodata in urma. Oriunde as fii, tu vei fii in sufletul meu ! Nu uita asta, este foarte important pentru mine ca tu sa fii fericit…

A ta, Alice ! ‘’

Am simtit o mana calda peste umarul meu, era Emmet… Si el suferea, Ali fiind pentru el ca si propria sora. M`am intors pentru a`mi privii fratele, care era mai mult ca distrus… Dar tot eu eram cel, care se simtea neputincios, ma simteam vinovat si acum, mai mult ca niciodata as fii vrut sa`mi folosesc puterea mea, dar nu se putea. Si nu stiam cum sa ma manifest, as fii vrut acum sa simt mainile mortii, tragandu`ma spre ea.

-Frate, va fii bine ! Tuturor ne e dor de Alice !spuse Emmie, incercand sa para convingator…

-Emmet, nu ma vezi ? Sunt fara vlaga, nu am viata, ea era viata mea si acum ea numai e langa mine. Mai bine o eternitate fara sa o cunosc, decat una fara ea.tipam la fratele meu, de parca el era de vina.

Dar stiam ca ma intelege, am coborat incet in sufragerie, acolo aceeasi monotonie. Totul era asa plictisitor fara ea, parca luase fericirea noastra, odata cu plecarea ei. Bella schimba canalele, trista, Edward se uita la ea, incercand sa o calmeze. Un sir de sentimente ma cuprinsera: tristete, teama, ingrijorare, protectie. Iar Emmet, el era Emmie, avea speranta, ca totul va fii bine, dar era si trist, din cauza ca, Inna trebuise sa plece la mama sa…Asta doar pentru protectia ei, pentru ca nu stim, daca Volturii se vor intoarce dupa Bella.

Pfff, atat de ocupat am fost, incat nu am vazut ca intre ei era ceva… Fratele meu era mult mai rau la capitolul dragoste decat mine, Rosalie il folosise dupa bunul ei plac… Niciodata Emmie nu primise dragostea, pe care o merita… El nu merita tratamentul asta, e o persoana incredibila.

Carlise venii si el in sufragerie, era destul de calm pentru intamplarile de peste zii.

– Copii, am o mare veste pentru voi ! Majoritatea clanurilor se  vor unii pentru a scapa de Volturi.

O sclipire imi aparu` in ochi, era o portita de scapare… Daca am fii reusit, atunci Aro si ceilalti nu ar mai fii atat de rai cu toti…Si cel mai important ea ar fii din nou aici, facundu`ne fericiti. Majoritatea vampirilor, care fac o ’’ilegalitate’’ nici macar nu sunt intrebati, daca au facut`o sau nu, ci sunt omorati. Si asta pentru ce ? Pentru secretul nostru`, ca suntem vampiri ? Sunt multi, care nu cred, iar cei care cred nu au dovezi. Pfff! M`am saturat de atatea secrete si atatea lucruri. Dar este necesar pentru ca oamenii ne`ar crede niste ciudati, niste criminali fara scrupule.

Cand am devenit vegetarian, am crezut ca toate lucrurile vor fii mult mai bine, dar acum nu stiu ce sa zic. Noi ne`am trait secolul, ascunzandu`ne, mutandu`ne dintr`un oras in altul, dar de aici numai vreau sa plec ! Si in niciun caz fara ea, simt ca pot sa mut si muntii, numai pentru ea ! O iubesc, e viata mea si numai vreau nimic, decat pe ea ! Cum puteam fii atat de trist ? Adica eu nu am o inima, care sa pulseze… Ar trebui sa fiu rece ca o bucata de gheata.

Alice P.O.V :

Stateam in pat si pur si simplu` ma uitam pe pereti, avem o stare cam neintalnita pana acum, simteam ca totul pentru mine a incetat. Am auzit o bataie in usa, stiam deja cine este, Alec. Am dat cu o perna in el, iar pe cealalta mi`am pus`o pe cap.

– Chiar ai de gand sa`l jelesti pe Jazzi toata ziua sau ai de gand sa mergi la antrenament ?

– Vreau sa pleci si e treaba mea pe cine ma jelesc, fiinca daca nu erati voi, inteligentilor, acum eram cu Jasper !am zis eu, dand inca odata in el cu o perna.

– Va fii mai greu, decat mi`am inchipuit ! Haide misca`te la antrenament ! Apropo, va fii mai greu, decat cel pe care`l faceai cu familia Cullen … Vrem sa devii o fiara, nu altceva.imi zise acesta, accentuand cuvantul ’’ fiara’’.

Mi`am dat ochii peste cap si am mers dupa el, daca vreau sa se termine repede, trebuie sa ascult. Toti se luptau de zor, eu deocamdata, doar trebuia sa ma uit si apoi era randul meu. Viziunea mea, aveam sa ma lupt cu Demetri, mi`am calculat miscarile si l`am pus la pamant. Era destul de simplu` pentru ca eu ii stiam toate miscarile, deci nu ma impresiona cu nimic.

Aro s`a indreptat spre mine, aplaudand.

– Se pare ca nu am luat o decizie proasta, cand te`am ales. Sper sa nu ne dezamagesti!spuse acesta cu o voce calma.

Era prea calm pentru mine, dar totusi am putut observa ca avea o urma de ingrijorare… M`am asezat pe banca, era durerea de cap din inaintea unei viziuni. Eu si Jazz luptandu`ne intr`o padure…. Am incercat sa nu bag in seama toate prostiile astea, mi`am dat seama de ceva… Oriunde as fii el se afla cu mine, este prezent in inima mea.

––––––––––––––––––––––––––

Nota de autor: Pffff, scuze ca ati asteptat atat si nici ca acest capitol nu e abundent in fapte si intamplari. E destul de plictisitor, dar capitolele acestea vor fii bogate in naratiune si mai putin dialog. Vor fii despre amintiri si sentimentele lor, nu stiu exact pana la ce capitol :). Si cu privire la comentariul tau, Stefy vreau sa iti zic ca eu nu santajez pe nimeni, dar daca citesti mi se pare corect sa da`i si comentariu ca sa stiu, unde am gresit. Imi pare rau ca ficul meu te`a plictisit, dar nu pot sa inteleg ce`am copiat din alte ficuri… Oricum,  ma bucur ca e imbarligat, dar interesant stii imi place sa complic lucrurile. Nu`mi plac povestile alea, in care toata lumea e fericita mereu, au nepoti, copii si asa mai departe. Oricum daca nu se complica lucruri, atunci facem ficuri de 10 capitole si gata…  Oricum vorbele tale, chiar mi`au ajuns la suflet si m`au demoralizat, daca asta era scopul tau, ai reusit !

15 Responses to “21- Despartiti, dar impreuna”

  1. nik Says:

    primaaaaaaaa

  2. nikki Says:

    E TRIST :((
    Cred ca o sa mor daca Alice o sa trb sa ii infurnte pe ceilati :((
    Vrei sa ma omori :((
    Pune mai repede cap 22 ca nu stiu ce iti fac :((

  3. monika96 Says:

    a treiaaaaa

  4. lelkem Says:

    Trist…chiar trist…sper sa se rezolve lucrurile. Succes in continuare! xoxo

  5. bianca Says:

    buna … n-am mai dat de mult pe aici cu scoala asta :(( … oricum , acum sa revenim la fic .. mie imi place chiar daca are atat de putina actiune … nu-i baga in seama pe cei care incearca sa-ti strice buna dispozitie , crede-ma ca sunt o multime de fani care de abia asteapta cap 22 si care iti vor spune unde gresesti si fara sa te raneasca , asculta-i pe aia …. wow ce comm lung :))

  6. Diedra Says:

    subscriu la spusele Biancai

  7. Dy@nn@ Says:

    si eu la fel
    oricum mie imi place cap tau:X
    eu ajung intodeauna cel mai tarziu pt ca am lice-ul pe cap
    superb cap:X
    ma bucur ca scapa de Volturio:-l
    hai cu nextul;)

  8. martyxx Says:

    Va spun de pe acum, ca nu voi putea posta timp de 2 saptamanii. Plec in Bulgaria, asa ca nu voi avea cum:)), acolo fiind despartita de laptop:(. Oricum comentariile nu s`au facut deci:-??, nu as fii postat capitolul… Am scris o parte din el in ora de muzica:)). Va pup:* si ne vedem peste 2 sapt:*.

    Marty:*

  9. denisuk:* Says:

    buna eu nu cred ca trebuie sa te iei dupa stefy sau kum o cheama eu cred ca e grozav ce ai scris pana akum si de abia astept uramtoru ….mie imi plak finalurile fericite sper ca asa sa fie succes la scris …..sper ca in curand sa se intoarca alice la jasper dar dupa kum a vazut alice previziunea aia ……o sa se lupte cu alice …sper sa te intorci repede din Bulgaria ca sa incepi sa scrii …uite iti las id meu ca sa-mi spui cand ai pus nextu …apropo ma numesc deny si am 14 ani ….ai multe idei geniale si cred ca ar trebui sa continui tot asa …te pup si astept sa imi spui ….sper ca nu te superi ca am lasat un comm asa lung dar imi place mult ideea ta cu alice si jasper adika personajele pricipale nu sunt bella si edward si asta imi place ca ai mai schimbat ordinea personajelor ….sper ca in curand sa citesc una cu emment si rosalie …chiar asa imi pare rau de emment ca s.a despartit de rosalie …hai ca m-a luat vorba .. te astept

  10. Eva Says:

    Cand va veni urmatorul???

  11. InnA ;x Says:

    Next ;x;x;x;x;x;x

  12. catalin Says:

    stiu ca nu ti-am mai lasat commuri ana acum dar deabia azi m-am apucat sa citesc ma bucur ca am descoperit blogul tau
    personajele mele favorite sunt alice si japer deci chiar ma bucur ca am gasit fic cu alice si japer ideee principala
    la capitolul anterior nu am plans probabil ca am citit printre randuri sa vad ce se intampla…dar acum plang…wow eu nu plang scrii uimitor felicitari

Lasă un comentariu